Cel mai mare vas de croazieră este dotat cu un parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costul "Oraşului plutitor", care se află în construcţie în Finlanda, se ridică la 840 milioane de euro Compania americană Royal Caribbean construieşte un vas de croazieră de 220.000

Costul "Oraşului plutitor", care se află în construcţie în Finlanda, se ridică la 840 milioane de euro

Compania americană Royal Caribbean construieşte un vas de croazieră de 220.000 de tone cu nume provizoriu Project Genesis. Recent, cunoscuta firmă specializată în domeniu a anunţat că acesta va fi cel mai mare vas de croazieră din lume, dotat cu un "spaţiu verde" în stilul celebrului "Central Park" din New York", relatează ziarul britanic "Daily Mail".

Firma constructoare a mai dezvăluit că nava maritimă va avea un design revoluţionar. În mijlocul acesteia va exista un parc de mărimea unui teren de fotbal, cu bogată vegetaţie exotică, sub cerul liber. Vasul de lux, cu lungimea de 360 de metri lungime, se află în construcţie în Finlanda.

Costul acestei ambarcaţiuni, care întrece cele mai mari vase de croazieră - ce aparţin, de asemenea, companiei Royal Caribbean -, se ridică la 840 milioane de euro. Parcul va avea dimensiunile de 19 metri lăţime şi 100 de metri lungime. Pentru creşterea copacilor, se vor asigura condiţii speciale de microclimat.

Richard Fain, preşedinte executiv al companiei Royal Caribbean, a spus: "Construirea acestui vas reprezintă un mare pas înainte în privinţa arhitecturii şi designului, oferind totodată pasagerilor o experienţă unică". Passenger Shipping Association estimează că 1,5 milioane de britanici vor pleca în vacanţe pe nave de croazieră în 2008, mai mult faţă de cei 1,35 milioane de pasageri de anul trecut.

Marea cerere în domeniu a determinat firmele constructoare să producă mai multe vase de lux. Numai Royal Caribbean va cheltui în viitorii câţiva ani 1,7 miliarde de euro pentru două nave de tip Genesis. Vasul Genesis aflat în construcţie va putea transporta 5.400 de pasageri când va fi gata.

Va fi cu 40% mai mare decât navele de croazieră existente, fiind programat să intre în funcţiune în toamna anului 2009. Succesul la public al vacanţelor pe mare a determinat firma P&O Cruises să construiască, de asemenea, un nou vas de croazieră - "Ventura" - şi compania Cunard să lanseze vasul "Queen Victoria".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite