O vară fără soare la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fumul gros care a învăluit capitala Chinei ar proveni din incendierea culturilor agricole Capitala chineză înecată în fum! Oraşul Beijing, care doreşte să-şi îmbunătăţească

Fumul gros care a învăluit capitala Chinei ar proveni din incendierea culturilor agricole

Capitala chineză înecată în fum! Oraşul Beijing, care doreşte să-şi îmbunătăţească mediul ambiant pentru o imagine favorabilă în vederea Jocurilor Olimpice, a fost acoperit timp de mai mult de o săptămână de un fum gros provenit de la incendierea miriştilor de către agricultorii din zonele apropiate, după recoltare, relatează "El Mundo".

Cu alte ocazii au fost acuzate de poluarea Beijingului sobele cu lemne şi cărbuni, furtunile de nisip din deşerturile mongole sau fabricile din împrejurimi.

De această dată, au fost incriminaţi ţăranii care cultivă cereale. Confruntate cu înalte nivele de poluare (dintre cele mai ridicate din lume), autorităţile au interzis agricultorilor să mai ardă miriştile. Cu toate acestea, mulţi dintre ei încalcă interdicţia şi alţii din provincia Hebei - care înconjoară Beijingul - incendiază în continuare terenurile, fiindcă la ei nu se aplică noile normative.

Autorităţile interzic şi fumatul pe stradă Inspectorii "antifum" intenţionează să aplice normativele în formă strictă în zonele rurale şi chiar în unele locuri au interzis fumatul pe stradă, sub ameninţarea unor amenzi foarte mari.

Agricultorii spun că incendierea câmpurilor după recoltare este necesară, deoarece previne bolile plantelor şi ajută la conservarea apei în zonele care suferă din cauza secetei. Unii dintre ţărani se tem că, dacă nu vor arde ei câmpurile, o vor face copiii, fără control, şi ar putea să se ajungă la incendii catastrofale.

Mulţi agricultori spun că nu ştiau că fumurile lor s-au transformat în permanenţi nori denşi care au acoperit oraşul Beijing, situat la zeci de kilometri de locurile în care trăiesc. Potrivit Agenţiei pentru Evaluarea Mediului din Olanda, China produce cele mai mari emisii de dioxid de carbon - principal cauzator de efectul de seră - de pe glob.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite