Un vas cu 150 de imigranţi la bord, pe cale să se scufunde în largul Indoneziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vapor cu aproximativ 150 de solicitanţi de azil la bord este pe cale să se scufunde în largul Indoneziei, iar serviciul de salvare australian i-a venit în ajutor, au anunţat miercuri presa australiană şi echipele de salvare, relatează AFP.

Vaporul se află în dreptul strâmtorii Sunda, la 220 de mile (la aproximativ 400 de kilometri) de insula Christmas, teritoriu australian, în oceanul Indian, potrivit postului public de radio-televiziune ABC.

Autoritatea australiană pentru siguranţa maritimă (AMSA) a confirmat pentru AFP că au fost trimise echipe de salvare în zonă, acestea fiind coordonate de agenţia indoneziană de căutare şi salvare, Basarnas.

"Australia a trimis un mesaj (de alertă) navelor (care treceau prin zonă) dar Basarnas a anunţat că nu are nevoie de asistenţă suplimentară", a precizat un purtător de cuvânt al AMSA.

Guvernul condus de Julia Gillard se confruntă în acest an cu un aflux record de vapoare cu imigranţi care vor să intre în Australia. Refugiaţii sunt originari din Afganistan, Sri Lanka, Iran sau Irak.

Ţara a votat recent o lege care prevede trimiterea acestora în centre speciale în Papua Noua Guinee şi pe insula Nauru în perioada în care le sunt analizate dosarele.

Acest text are ca scop să descurajeze imigranţii care îşi riscă viaţa încercând să ajungă în Australia pe mare, în timp ce 600 dintre ei au murit din octombrie 2009, iar 300 de la începutul anului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite