Prima Doamnă a Franţei vrea să rămână jurnalistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valérie Trierweiler promite să nu se ocupe de actualitatea politică şi să nu îl incomodeze cu nimic pe noul preşedinte socialist, François Hollande.

Partenera de viaţă a noului preşedinte francez, Valérie Trierweiler, doreşte să se ocupe în continuare cu jurnalism, realizând, "spre exemplu", interviuri cu personalităţi străine. Nu va face însă nimic care ar putea să îl jeneze pe François Hollande, spune Trierweiler, citată de "Le Nouvel Observateur".
"Cred că pot să continui jurnalismul dacă nu mă ocup de actualitatea franceză, oricare ar fi aceasta", a declarat jurnalista politică într-un interviu pentru revista "Elle", care va apărea sâmbătă.

"Aş putea spre exemplu, dar încă nu sunt hotărâtă, să realizez interviuri cu personalităţi din străinătate, ceea ce mi-ar permite să păstrez o distanţă sigură. Este o idee", a adăugat Valérie Trierweiler. "Un lucru este sigur, nu voi face nimic care să-l jeneze pe Francois, şi nici nu voi susţine vreo cauză contrară diplomaţiei franceze", a promis Prima Doamnă.

Independentă financiar

"Nu am avere personală, ceea ce nu consider că ar fi un handicap, din contră. Am nevoie să îmi câştig traiul, am trei copii în grijă. Independenţa mea financiară este, la fel ca pentru milioane de francezi, o realitate concretă şi o prioritate", a adăugat Trierweiler, care şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a continua să muncească şi după ce va deveni Primă Doamnă.În octombrie, în timpul primarelor socialiste, Valerie Trierweiler şi-a întrerupt emisiunea sa politică difuzată pe postul de televiziune Direct8, "2012 portret de campanie", explicând că a "devenit dificil" pentru ea să îşi facă "corect" meseria de jurnalist politic. S-a retras şi de la "Paris Match", unde lucra din 1989 din acelaşi motiv.

Hollande - avere de 1,7 milioane de euro

Preşedintele socialist a publicat vineri, în Jurnalul Oficial, informaţii despre averea pe care o are. Hollande a declarat bunuri imobiliare în valoare de 1,17 milioane de euro. În schimb, nu posedă active bursiere şi nici colecţii valoroase.

Bunurile imobiliare sunt reprezentate de o casă la Mougins (Alpes-Maritimes, sud-est) de 800.000 de euro şi două apartamente la Cannes de 230.000 şi 140.000 de euro. O altă valoare - "diverse obiecte de mobilier", care, împreună, înseamnă 15.000 de euro.

El menţionează sume depuse la data declaraţiei (15 martie 2012) în trei conturi curente, precum şi un contract de asigurare de viaţă, totul în valoare de 10.000 de euro. Nu are conturi în străinătate şi plăteşte lunar şi o rată de 1.500 de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite