17 persoane au murit în urma unei explozii în Turcia - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie că 17 persoane au murit într-o mină din Turcia, avertismentele lansate de Chavez la adresa Marii Britanii sau măsurile draconice de pe aeroporturile australiene. Printre alte subiecte, junta din Niger numeşte un premier civil, iar bilanţul morţilor americani în Afganistan ajunge la 1.000.

17 persoane au murit în urma unei explozii în Turcia. O explozie de metan la o mină de cărbuni din nord-estul Turciei a omorât 17 muncitori, potrivit agenţiei de presă turceşti, citată de BBC. În urma exploziei s-a prăbuşit o cameră subterană la o mină aflată la 20 de km de Dursunbey, în provincia Balikesir, potrivit unui oficial. 29 de muncitori au fost salvaţi după explozie. Turcia este celebră pentru măsurile de siguranţă sărace în industria minieră.

Chavez o avertizează pe Regina Marii Britanii în privinţa insulelor Falkland. Preşedintele venezuelean Hugo Chavez o avertizează pe Regina Elisabeta în privinţa drepturilor asupra insulelor Falkland. Vechile pasiuni în ceea ce priveşte dreptul asupra arhipelagului din Atlanticul de Sud au fost aprinse după ce Marea Britanie a început să forteze după petrol, scrie ABC News.

Australia verifică drastic pasagerii din ţări cu risc terorist.
Australia intenţionează să introducă măsuri drastice pe aeroporturi, inclusiv luarea amprentelor şi scanarea feţelor, pentru vizitatorii care provin din cele 10 ţări catalogate ca fiind "de mare risc", în încercarea de a combate terorismul, care este acum o ameninţare permanentă, potrivit declaraţiilor primului ministru australian Kevin Rudd, citat de AFP.

Junta din Niger numeşte un premier civil.
Junta militară de la Niamey, capitala Nigerului, numeşte un prim-ministru civil pentru guvernul de tranziţie, până în momentul în care vor avea loc alegeri, scrie The Washington Post. Liderul puciului, Salou Djibou, a semnat un decret prin care Mahamadou Dandah este numit premier, potrivit unei declaraţii difuzate pe postul naţional de televiziune.

Bilanţul morţilor americani în Afganistan ajunge la 1.000.
Numărul morţilor din rândul trupelor americane în Afganistan a ajuns la 1.000, numărul soldaţilor ucişi dublându-se de anul trecut, scrie The Telegraph. Site-ul icasualties.org, care ţine socoteala victimelor din Afganistan şi Irak, susţine că 45 de soldaţi americani au murit în război anul acesta. Este cel mai grav bilanţ pentru două luni consecutiv de când SUA a invadat Afganistanul în 2001.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite