Marea Britanie: Ţigările lungi vor avea taxe mai mari - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre scumpirea ţigărilor lungi, suma necesară salvării semnului "Hollywood" şi reacţia Vaticanului la acuzaţiile aduse Papei. Printre alte subiecte, "regele heroinei" a fost arestat, iar modificările reformei lui Obama au fost aprobate.

Marea Britanie: Ţigările mai lungi vor avea taxe mai mari

Fumătorii britanici de ţigări lungi ar putea scoate mai mulţi bani din buzunar începând cu anul viitor, când va fi introdusă o taxă în plus pentru ţigările mai lungi de opt centimetri, pe motiv că o ţigară de această lungime face cât două, chiar trei, scrie The Telegraph. Pentru fiecare trei centimetri faţă de lungimea normală de 6 (minus filtrul), se consideră o ţigară în plus. Asta înseamnă că o ţigară de 12 centimetri va fi taxată ca trei ţigări. Măsura este proiectată pentru a opri o metodă de evaziune fiscală. Nu este clar însă, dacă vor fi afectate de această măsură şi ţigările slim, mai lungi decât cele obişnuite, dar mult mai subţiri.

Semnul "Hollywood", în pericol de demolare

Dacă în trei săptămâni nu vor fi strânşi trei milioane de dolari, celebrul semn "Hollywood" este în pericol de a fi demolat de către investitorii care doresc să construiască un cartier de locuinţe de lux în zona în care acesta este amplasat.  O organizaţie nonguvernamentală a avertizat că este nevoie să strângă această sumă pentru a ajunge la 12,5 milioane de dolari, necesari pentru achiziţionarea celor 55 de hectare de teren din jurul semnului, potrivit AFP. În prezent, terenul se află în proprietatea unui consorţiu din Chicago, ce a primit autorizaţie de a construi în acel loc.

Vaticanul neagă lipsa de reacţie a Papei la abuzurile sexuale

Vaticanul a condamnat acuzaţiile potrivit cărora Papa Benedict al XVI nu a luat nicio măsură împotriva unui preot american suspectat că a abuzat sexual 200 de băieţi surzi, în urmă cu câţiva ani. Un articol din ziarul Vaticanului a numit acuzaţiile la adresa Papei ca fiind "ruşinoase" şi "fără acoperire". Se pare că mai mulţi arhiepiscopi s-au plâns de părintele acuzat, încă din 1990 la un birou de la Vatican, condus pe atunci de cel care este Papă astăzi, însă, nu au primit răspuns. Una dintre victime a declarat, pentru BBC, că Papa ştia de mulţi ani de aceste abuzuri.

"Regele heroinei" a fost arestat

Poliţia federală l-a arestat,  în Mexic, pe "regele heroinei", un puternic traficant de droguri, responsabil pentru transportarea a mii de kilograme de heroină în California de Sud, în fiecare an. Poreclit "Don Pepe", Jose Antonio Medina în vârstă de 36 de ani a condus o operaţiune de contrabandă care aducea 440 de kilograme de heroină lunar în Tijuana, pentru cartelul de droguri La Familia, scrie Fox News.

Modificările aduse reformei de sănătate a lui Obama au fost aprobate

Congresul american şi-a exprimat acordul asupra unor modificări aduse reformei sistemului de sănătate, ce fusese recent aprobată, potrivit Reuters. Legea susţinută de Obama avea câteva puncte ce încălcau procedurile Senatului, motiv pentru care a fost trimisă înapoi pentru aprobare. "A fost o luptă legislativă demnă de cartea recordurilor", a declarat liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid.





În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite