Guvernul slovac vrea să sterilizeze ţigăncile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O măsură a guvernul slovac care oferă ajutor financiar familiilor de romi în care femeile sunt de acord să se sterilizeze printr-o operaţie gratuită stârneşte controversă la Bratislava.

Citeşte şi:
Slovacia vrea sterilizare pentru ţigani. Până unde se poate ajunge?

Guvernul îşi justifică decizia spunând că ajută familiile sărace cu prea multe guri de hrănit. Soluţiile lor ar fi să le ofere tuturor femeilor anticoncepţionale sau sterilizare gratuită.

Această lege este în stadiu de proiect, iar dincolo de sloganuri de genul „Noi vrem să oferim ajutor săracilor", adevăratul obiectiv al programului este împuţinarea comuniţăţii de ţigani locală care nu este deloc tolerată.

Pe hârtie ideea de la Bratislava nu pare a fi rea deloc programul pare să includă aproximativ 700 de comunităti locale cu 200 de mii de oameni. „Oficial, propunerea vizează persoanele defavorizate care trăiesc în comunităţile izolate social. Dar daca te uiţi la criteriile programului, tragem conculuzia că acestea sunt făcute special pentru ţigani", explică sociologul Elena Kriglerova Gallova, scrie Il Piccolo.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite