Scandal născut de un cotidian elveţian care denunţă infracţiunile ţiganilor. Un jurnalist austriac dă în judecată publicaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jurnalist austriac a dat în judecată publicaţia pentru că îndeamnă la ură rasială şi ponegrirea întregii etnii rrome.

Cotidianul elveţian de limbă germană "Die Weltwoche" a publicat o serie de articole în care denunţă infracţiunile comise de ţigani în Ţara Cantoanelor. Pe prima pagină, articolul este titrat: "Vin ţiganii. Jafuri în Elveţia" şi este ilustrat cu un copil de etnie rromă, care îndreaptă un pistol spre fotograf. În interiorul ziarului, există o serie de articole pe tema infracţiunilor comise de rromi, inclusiv cazul unui bătrân care a fost păcălit de ţigani, care l-au lăsat să creadă că nepotul său are nevoie de bani.

Scandalul s-a acutizat după ce a reieşit, scrie "Austrian Independent", că fotografia nu era făcută în Elveţia şi nici măcar anul acesta. Fotografia-ilustraţie a fost făcută în 2008 în Kosovo de fotograful italian Livio Mancini. Italianul fotografiase o familie de rromi care căuta prin gunoaie şi recicla anumite gunoaie. Mancini a declarat că fotografia sa era de vânzare pe uno agenţie de stocare de fotografii şi că nu are cum să controleze contextul în care este ea folosită.

Articolul publicat de "Die Weltwoche" a stârnit reacţii furioase pe pagina de Facebook a ziarului. Jurnalistul austriac Klaus Kamolz a decis să depună o plângere contra ziarului pentru incitare la ură rasială şi pentru că ponegreşte ansamblul etniei rrome, încetăţenind ideea că toţi rromii sunt infractori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite