David Cameron: filmul despre Margaret Thatcher ar fi trebuit dat după moartea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic David Cameron a sugerat că "Iron Lady" (Doamna de Fier), un film controversat despre fostul premier Margaret Thatcher ar fi trebuit amânat până după moartea ei, scrie "The Telegraph".

Cameron a apreciat totuşi prestaţia actriţei Meryl Streep în filmul câştigător de Oscar. Meryl Streep a jucat "fantastic". Filmul face portretul "Doamnei de Fier" cât timp a fost premier şi prezintă apoi drama baronesei - boala de la bătrâneţe (demenţă senilă). Filmul a fost considerat de mulţi o insultă la adresa fostului premier.
"Nu poţi să nu te întrebi de ce este difuzat acum acest film. Este un film despre îmbătrânire, demenţă, mai degrabă decât despre a fi un premier minunat", spune Cameron.

"Părerea mea e că filmul e jucat excelent, dar mi-aş fi dorit să vadă lumina zilei altcândva", a adăugat el, într-o aluzie că producătorii ar fi trebuit să aştepte moartea "Doamnei de Fier".

Baroneasă Thatcher e portretizată în film la anii bătrâneţii ca fiind fragilă, singuratică, alunecând tot mai adânc în boala mentală, uitând de pildă chiar şi că soţul ei, Sir Denis Thatcher, e mort. Îşi imaginează că acesta este încă în încăpere şi poartă conversaţii cu el. Lord Bell, fostul consilier de relaţii publice al premierului Thatcher, a descries filmul drept "o mizerie". "Singura lui valoare constă în a face bani pentru Meryl Streep şi oricine ar fi scris scenariul", a explicat Bell.

Filmele despre premieri britanici au avut însă întotdeauna succes. Întrebat ce actor ar prefer să-l întruchipeze, David Cameron a răspuns cu o glumă: "Cred că ni s-a terminat timpul".

Jurnalistul Evan Davis a insistat totuşi şi l-a propus pe Malcolm McDowell, actorul care l-a interpretat pe Flashman (personaj din nuvela lui Tom Brown "Schooldays", dar şi poreclă dată lui Cameron în Camera Comunelor).
"Sunt sigur că un asemenea film nu se va face niciodată", l-a potolit premierul Cameron.

VIDEO Vezi aici trailerul filmului care a creat controversa:

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite