Teheran: Sute de mii de persoane sărăbtoresc împlinirea a 32 de ani de la Revoluţia islamică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia islamică, sute de mii de persoane erau adunate vineri în centrul Teheranului, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, transmite AFP.

Alături de sloganurile tradiţionale "Moarte Americii", "Moarte Marii Britanii" şi "Moarte Israelului", unii manifestanţi scandau de această dată sloganuri pentru a "susţine solicitarea de libertate a popoarelor tunisian şi egiptean", potrivit acestor imagini.

Ca la fiecare manifestaţie oficială, mulţimea compactă care se îndrepta spre aproximativ zece bulevarde către piaţa Azadi flutura numeroase drapeluri iraniene, dar şi portrete cu imamul Khomeiny, fondatorul Republicii islamice, şi cu ayatollahul Ali Khamenei, actualul ghid supreme, scrie Mediafax.
Pe pancartele purtate de manifestanţi se putea citi "22 Bahman (11 februarie), ziua unităţii naţionale".

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad urmează să susţină în cursul dimineţii un discurs în faţa mulţimii reunite în piaţa Azadi.
Manifestaţii identice sunt organizate în peste 800 de oraşe din ţară.
Opoziţia reformatoare, zdrobită de represiune, nu a făcut apel la manifestaţii cu ocazia acestor reuniuni, spre deosebire de anul trecut, când au fost semnalate ciocniri violente.

Gardienii Revoluţiei, arma ideologică a regimului iranian, au lansat un avertisment sever faţă de orice tentativă a opoziţiei de a organiza manifestaţii, în timpul festivităţilor de la 11 februarie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite