Cel mai tânăr colonel al Papei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comanda celebrelor Gărzi elveţiene ale Vaticanului a fost preluată de ieri de Daniel Rudolf Anrig, 36 de ani, fost comandant al poliţiei cantonului elveţian Glarona. Nominalizarea

Comanda celebrelor Gărzi elveţiene ale Vaticanului a fost preluată de ieri de Daniel Rudolf Anrig, 36 de ani, fost comandant al poliţiei cantonului elveţian Glarona.

Nominalizarea acestuia este fructul consultărilor care s-au întins pe mai multe luni între autorităţile elveţiene şi Sfântul Scaun. Anrig, care se va prezenta la post la începutul lunii decembrie, a primit imediat gradul de colonel, devenind astfel cel mai tânăr comandant al celei mai mici armate din lume. Membrii acesteia (în număr de 110) sunt supranumiţi "îngeri păzitori" de către Suveranul Pontif.

Aparatul de securitate a fost modernizat

Alegerea lui Anrig ilustrează tendinţa Papei Benedict al XVI-lea de a privilegia oamenii foarte tineri, dar şi bine pregătiţi pentru funcţiile cu responsabilităţi deosebite în statul pontifical.

Sosirea unui comandant tânăr în fruntea Gărzilor Vaticanului coincide cu modernizarea, la cerinţa Papei, a tot ceea ce înseamnă sectorul siguranţă. Deşi Vaticanul, cu cei 800 de locuitori ai săi (dintre care doar 476 au cetăţenie vaticană), este unul dintre cele mai liniştite state din lume, în realitate el rămâne un potenţial obiectiv pentru terorişti.

Astfel, recent, Jandarmeria Vaticanului a fost dotată cu un Grup de intervenţie rapidă, pregătit pentru cazuri de atac sau de atentate, inclusiv bacteriologice. Iar cei 0,44 kilometri pătraţi ai statului pontifical sunt, mai nou, supravegheaţi de un sistem de videocamere de ultimă generaţie.

La fel, membrii Jandarmeriei au început să fie trimişi "la specializare" în diverse stagii profesionale, în timp ce criteriile psihocomportamentale de admitere s-au înăsprit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite