Un copil român suferind de o formă rară de leucemie și-a găsit salvarea la Perugia - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalul fericit al luptei lui Cătălin Sîrghie, în vârstă de doar 16 ani, a făcut înconjurul presei în Italia. După ce medicii din Iași nu i-au dat nicio șansă la viață, adolescentul român a reușit să învingă leucemia după doi ani de tratament la un spital din Perugia.

Cătălin Sîrghie din comuna gălățeană Gohor avea doar 14 ani când a fost diagnosticat cu o formă rară de leuceme. Medicii oncologi din Iași i-au spus că sunt șanse să fie salvat, dar nu în România.

„Devenise galben precum ceara, obosea după doar câţiva metri. Dacă mai stătea în spitalul din Iaşi, murea. Îi mergea din ce în ce mai rău. Atunci am întrebat-o plângând pe doamna doctor dacă băiatul meu mai are vreo şansă să trăiască. Mi-a spus că are, dar nu aici, în România", povesteşte tatăl lui, Ionel Sîrghie.

„Ne-am împrumutat de unde am putut şi l-am dus cu avionul la Roma. De acolo, în autobuzul către Perugia s-a pierdut cu totul. A leşinat şi dacă nu venea salvarea în câteva minute", continuă tatăl, potrivit site-ului „Și ei sunt ai noștri", a cărui echipă încearcă să ajute persoanele aflate la necaz.

Citește aici articolul integral adevarul.it

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite