Cum a vrut Barack Obama să convingă lumea că s-a născut în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama, mai puternic decât premierul Putin şi omologul chinez, Hu Jintao
Barack Obama, mai puternic decât premierul Putin şi omologul chinez, Hu Jintao

Profitând de întoarcerea în Honolulu, orașul său natal, președintele american Barack Obama a ironizat, sâmbătă, polemica privind locul nașterii sale. Astfel, el le-a propus scepticilor să le arate spitalul unde s-a născut.

"Țin să le mulțumesc gazdelor noastre hawaiiene pentru marea lor ospitalitate", a declarat Obama în fața directorilor de companii reuniți în cadrul summitului Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (Apec).

"Așa cum știți mulți dintre voi, aici m-am născut eu", a adăugat președintele american. "Știu că acest lucru a fost contestat la un moment dat, dar pot să vă arăt spitalul, dacă vreți să faceți un tur", a adăugat el în râsetele și aplauzele publicului.

Obama a fost nevoit să difuzeze în aprilie, public, o copie a actului său de naștere care stabilea că s-a născut la Honolulu la 4 august 1961, în urma unei polemici alimentate de o parte dintre opozanții săi. Aceștia din urmă afirmă că Obama, al cărui tată este kenyan, nu s-a născut pe teritoriul american și, prin urmare, nu poate să fie președintele Statelor Unite.

Obama a glumit și în legătură cu formalismul summitului Apec, pe care a vrut să îl organizeze în orașul său natal cu cei 21 de lideri ai țărilor riverane Pacificului.

"Trebuie să spun că după toți anii pe care i-am petrecut în Hawaii, este prima dată când mă aflu aici îmbrăcat în costum", a declarat el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite