Obama: Moartea lui Gaddafi este un mesaj pentru toți dictatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama si Gaddafi
Obama si Gaddafi

Președintele Statelor Unite, Barack Obama a spus că moartea fostului lider libian, Muammar Gaddafi este un mesaj pentru dictatorii din întreaga lume.

Vorbind la o emisiune a televiziunii NBC, Obama a spus că Gaddafi și-a terorizat țara și a sprijinit terorismul timp de 40 de ani. I s-a ivit șansa să aducă democrația în Libia în timpul „primăverii arabe" de anul acesta, dar a irosit-o.

Gaddafi "este o persoană care, timp de 40 de ani, şi-a terorizat ţara şi a susţinut terorismul. Şi a avut ocazia să diminueze strânsoarea asupra puterii în timpul primăverii arabe şi să lanseze o tranziţie paşnică spre democraţie", a men'ionat liderul SUA în timpul emisiunii comicului Jay Leno pe NBC.

"I-am oferit această ocazie şi el nu a profitat de ea. Evident, nu ne place niciodată ca cineva să sfârşească aşa, dar cred că acest lucru transmite un mesaj puternic dictatorilor din lumea întreagă despre faptul că oamenii vor să fie liberi şi că ei (aceşti lideri) trebuie să respecte aspiraţiile universale ale oamenilor", a adăugat Obama.

Președintele american a făcut declarațiile după înmormântarea de marți a lui Gaddafi într-un loc secret în deșert, la cinci zile după ce a fost capturat și a murit în condiții neclare în captivitatea autorităților interimare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite