Obama se declară "profund îngrijorat" de problemele din zona euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama sfătuieşte Europa să îşi rezolve singură criza
Obama sfătuieşte Europa să îşi rezolve singură criza

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat, miercuri, "profund îngrijorat" de problemele din zona euro, pe fondul crizei datoriilor suverane şi a creşterii economice anevoioase.

"Sunt şi am fost profund îngrijorat. Cred că voi la fel de îngrijorat mâine şi săptămâna următoare", a declarat preşedintele american la Canberra. Puterile europene trebuie "să susţină proiectul european", a adăugat el, potrivit Mediafax.

"Până vom pune în aplicare un plan concret şi o structură care să trimită un mesaj clar pieţelor, care să afirme că Europa susţine ferm euro şi va face ce are de făcut, vom continua să vedem acest tip de probleme pe care le-am cunoscut" până în prezent, a declarat preşedintele american.

El a recunoscut că Angela Merkel, cancelarul german, şi Nicolas Sarkozy, preşedintele francez, au o voinţă reală de a scoate Europa din criză, dar a apreciat că aceasta are o structură complicată.

"În prezent, comunitatea europeană în sens larg trebuie să susţină proiectul european", a declarat el. "Avem o economie mondială integrată şi ceea ce se întâmplă în Europa va avea un impact asupra noastră", a adăugat el.

Zona euro este în plină criză, ameninţată în acelaşi timp de datoriile Italiei şi Spaniei şi o creştere anemică în trimestrul al treilea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite