FOTO 11 septembrie 2001: Iată ce a mai rămas din World Trade Center, la zece ani de la atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoane mobile, pager-e, părţi din avion, portiera unei maşini de poliţie, portofelul şi cardurile bancare ale unei femei - acestea sunt doar câteva dintre obiectele care vor fi expuse la muzeul Newseum din Washington, unde va fi prezentată o expoziţie cu ocazia comemorării a zece ani de la atacul de la World Trade Center, din New York.

Expoziţia de la Newseum va prezenta 60 de obiecte recuperate din locul unde peste 2.700 de persoane au dispărut odată cu prăbuşirea celor două turnuri gemene.

Evenimentul va fi inaugurat vineri (2 septembrie) şi se va întinde până în data de 11 septembrie inclusiv, când Statele Unite ale Americii comemorează zece ani de la atacul terorist de la World Trade Center.

Exponatele au fost selectate din probele FBI-ului, adunate după prăbuşirea celor două turnuri şi conţin atât obiecte personale ale oamenilor ucişi în atentat, ale teroriştilor sinucigaşi, cât şi părţi din clădirile şi avioanele care s-au făcut aproape scrum în urmă cu zece ani, informează CNN.

"Cred că cele mai impresionante lucruri de aici sunt cele personale", a declarat Cathy Trost, directorul de dezvoltare al expoziţiei de la Newseum din capitala americană, Washington. "Sunt acele obiecte pe care oamenii şi le pun dimineaţa în buzunare, fără să ştie că este ziua care le va schimba viaţa pentru totdeauna", a continuat Trost.

Portiera unei maşini de poliţie care a fost distrusă în atacul terorist din 11 septembrie 2001, de la New York

"Numeroase familii care şi-au pierdut rudele în atacuri vor ca aceste lucruri să fie expuse publicului pentru ca nimeni să nu uite ce a pierdut în acea zi", a precizat Susan Bennett, vicepreşedintele Newseum.

Printre obiectele expuse se numără şi paşapoartele celor 19 persoane care au deturnat avioanele, un plan al aşezării în aeronave care indică exact locul unde a stat teroristul Mohamed Atta, cel care a coordonat atacurile, dar şi câteva lucruri personale ale victimelor, printre care se numără şi aparatul de fotografiat al lui Bill biggart, singurul jurnalist ucis pe 11 septembrie 2001, la World Trade Center.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite