Alertă la o centrală nucleară din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alerta nu pune în pericol siguranţa publică
Alerta nu pune în pericol siguranţa publică

În urma unei scurgeri de amoniac, centrala nucleară San Onofre din California a declarat, marţi, stare de alertă, care nu pune în pericol siguranţa publică, informează site-ul NBC San Diego.

Autorităţile au activat centrul de operaţiuni de urgenţă local, pentru a fi pregătite în cazul unei agravări a situaţiei actuale.

Conducerea centralei a precizat că alerta a fost declarată ca urmare a unei scurgeri de gaze, insistând că în situaţia actuală aceasta nu reprezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei.

Conform site-lui postului TV KPBS, incidentul a fost declanşat de o scurgere de amoniac în sistemul de alimentare cu aburi al turbinelor centralei. "Ca măsură de precauţie, compania i-a evacuat pe angajaţii din zona aflată în apropierea locului unde a fost depistată scurgerea", potrivit unei declaraţii a companiei SoCal Edison, operatorul centralei.

"Ceilalţi angajaţi au rămas în alte zone ale centralei. Nu există nici un pericol imediat pentru populaţie", adaugă compania, potrivit Mediafax.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite