VIDEO Păpuşa Barbie tatuată a cauzat multe controverse în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tokidoki, păpuşa Barbie tatuată, a cauzat într-o singură lună, de când a fost lansată, multe controverse. Unii părinţi susţin că păpuşa este un exemplu prost pentru copiii lor, pe când alţii afirmă că o păpuşă nu le poate educa micuţii.

Tokidoki este ultimul modeul de păpuşa Barbie, lansat acum o lună. Diferenţa între o păpuşă Barbie obişnuită şi Tokidoki este că cea din urmă are multe tatuaje şi adoptă un stil de vestimentaţie foarte ciudat.

Păpuşa are gâtul, spatele, braţul stâng şi pieptul acoperite de tatuaje colorate ce reprezintă flori, dragoni, tigri şi gheişe.

Jucăria are şi accesorii, cum ar fi poşeta, braţările sau inelul, dar şi un animal de companie îmbrăcat în cactus.

"Îi învaţă pe copiii noştri să îşi dorească tatuaje înainte să fie suficient de mari pentru a se îmbrăca aşa", a spus o mămică supărată.

"Dacă fata noastră vede păpuşa, poate va dori şi ea să aibă un tatuaj şi nu vreau asta", a spus o altă mamă.

Însă nu toţi părinţii i-au declarat război păpuşii.

"Le-aţi văzut pe Lady Gaga, Nicki Minaj, Katy Perry, Rihanna? Toate starurile pop au tatuaje şi poartă haine ciudate. Au surprins realitatea pop exact aşa cum este. Nu păpuşa Barbie îmi creşte fetiţa, ci eu", a declarat Candace Caswell din New York.

Tokidoki a fost produsă în ediţie limitată şi costă 50 de dolari.

Acesta nu este însă prima păpuşa cu tatuaje. În 2009, compania Mattel a lansat "Totally Stylin' Barbie", dar tatuajele sale erau lipite şi puteau fi înlăturate.

VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite