VIDEO O carte de colorat pentru copii, cu atacurile din septembrie 2001, “demonizează musulmanii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O carte de colorat pentru copii a stârnit indignarea musulmanilor din Statele Unite ale Americii. Volumul este dedicat atentatelor de la 11 septembrie 2001, dar "demonizează" islamicii americani, acuză oficialii comunităţii musulmane din SUA.

Cartea de colorat "We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom" începe cu povestea lui Osama bin Laden care pune la cale atacul asupra Americii şi se încheie cu uciderea liderului al-Qaeda, împuşcat de un militar Seal în timpul raidului din Pakistan.

Autorii lucrării au notat într-una din pagini: "Copii, adevărul este că aceste atacuri teroriste au fost săvârşite de către extremişti musulmani islamişti ce urau libertatea. Aceşti demenţi urăsc modul de viaţă american deoarece noi suntem LIBERI şi societatea noastra este LIBERĂ".


Uciderea lui Osama bin Laden, din cartea de colorat pentru copii

image

Totodată, multe pagini din cartea de colorat pentru copii îi prezintă pe militarii americani şi musulmani înarmaţi, scrie ABC News.

Reprezentantul din statul federal Michigan pentru Consilului relaţiilor americano-islamice a declarat că lucrarea este "dezgustătoare". Dawud Walid a spus că această îi înfăţişează pe toţi musulmanii ca terorişti.

"Editorul volumului face un deserviciu minţilor tinere arătându-le aceste absurdităţi. În fiecare referire la musulmani, e vorba de radicali, extremişti şi de prezentarea oamenilor ca fiind teroristi", a precizat Dawud Walid.

"Percepţiile copiiilor care citesc cartea pot fi schimbate de aceste imagini. Inoculează părtinire în minţile tinere", a adăugat Walid

Americanii musulmani "n-au avut nimic de-a face cu atacurile din 2001. Ei au fost atât victime, cât şi salvatori în acea zi", a atras atenţia Dawud Walid.

Editorul cărţii a respins, însă, criticile comunităţii musulmane."Ce e adevărat e adevărat. Este un lucru nefericit că toţi teroriştii de-atunci erau musulmani. Acesta este partea pe care oamenii vor să o şteargă", a declarat Wayne Bell, presedintele editurii.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite