Procuratura din California va cere pedeapsa capitală pentru un bărbat care a omorât opt persoane într-un salon de coafură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura americană a anunţat vineri ca va solicita pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului armat de miercuri din California, soldat cu opt victime, relatează AFP.

"Sunt crime atât de perverse, nemiloase şi răuvoitoare încât nu există decât o singură pedeapsă pentru ele", a declarat Tony Rackauckas, procurorul din Orange County. "Voi cere pedeapsa cu moartea", a adăugat el.

Scott Evans Dekraai, în vârstă de 41 de ani, a fost acuzat vineri pentru omucidere şi tentativă de omucidere, după ce a deschis focul într-un salon de coafură din staţiunea Seal Beach, omorând opt persoane şi rănind grav o a noua.

"Motivul acestui masacru a fost răzbunarea", a declarat Rackauckas. "Credem că acuzatul a comis acest act inimaginabil de violenţă pentru că voia să-şi ucidă fosta soţie, din cauza unui conflict privind custodia copilului lor în vârstă de opt ani", a spus el.

Dekraai va fi pus sub acuzare oficial în data de 29 noiembrie, termen solicitat de avocatul său pentru a-şi constitui echipa. Avocatul Robert Curtis i-a cerut judecătorului să solicite autorităţilor penitenciare să-i prescrie clientului său medicamente neuroleptice.

Fosta soţie a lui Scott Evans Dekraai, care lucra la salonul unde a avut loc atacul, a fost ucisă în urma incidentului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite