IMAGINI ŞOCANTE Un tânăr de origine română, plin de sânge, simbolul protestelor de pe Wall Street

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginea unui tânăr de 19 de ani a circulat pe internet ca fiind simbolul protestelor de pe Wall Street. Presa din SUA scrie că bărbatul ar fi de origine română.

UPDATE 16.35 Poliţia din New York a reţinut peste 250 de persoane care au ieşit ieri în stradă în cadrul protestului Occupy Wall Street, mulţi dintre ei fiind acuzaţi că au "tulburat liniştea publică", scrie bloomberg.com.

În total, peste 1.400 de oameni au mărşăluit de pe podul Brooklyn către Manhattan, pentru a ocupa zona pieţei bursiere Wall Street.

Protestul Occupy Wall Street din SUA

Demonstranţilor din New York li s-au alăturat şi alţi protestatari din oraşele americane Miami, Washington, Boston şi Portland, unde mai multe podzuri au fost blocate.

Americanii îşi arată astfel nemulţumirea faţă de inegalităţile economice, strigând "Noi suntem 99%", cu referire la faptul că sistemul politic din Statele Unite serveşte interesele a doar 1% din cetăţenii americani - cei foarte bogaţi.

Totuşi, printre sustinătorii mişcarii Occupy Wall Street se numără şi "milionarii patrioţi", americani bogaţi care - la nivel declarativ - sunt de acord să plătească taxe mai mari pentru a pune umărul la reducerea deficitului bugetar

UPDATE 08.11 Imaginea tânărului Brandon Watts, de origine române, în timpul protestelor de pe Wall Street a atras şi atenţia publicaţiei "The New York Times", pentru care a acordat un interviu.

image

"Am simţit că pot ajuta cu ceva, de aceea am venit aici. Am fost arestat de opt ori în timpul protestului şi am fost rănit în timpul marşului de pe podul Brooklyn până pe Wall Street. Am prins poliţiştii într-o zi proastă şi s-au comportat josnic. M-au aruncat peste baricade. Pur şi simplu, m-au ridicat şi m-au azvârlit peste, dar am reuşit să scap", a declarat Brandon Watts, citat de nytimes.com.

Printre sutele de persoane reţinute la New York în cursul incidentelor violente de joi seara se numără Brandon Watts, un protestatar în vârstă de 19 ani care, potrivit blogului Washington Post, este cetăţean american de origine română.

Brandon participă de câteva săptămâni la protestele de la New York organizate de mişcarea Ocupaţi Wall Street. Luni, a revenit în Parcul Zuccotti, după ce participase la un marş în Washington DC.

Brandon Watts rănit

Brandon Watts a apărut pe prima pagină a ziarelor din SUA

Potrivit presei americane, joi după-amiază, Brandon a fost bătut de agenţii de poliţie în cursul incidentelor din Parcul Zuccotti. Tânărul de 19 ani a fost lovit în cap cu un baston şi a suferit o fractură craniană. Presa americană a difuzat imagini în care tânărul este plin de sânge pe faţă.



New York Daily News a precizat că Brandon este unul dintre cei mai activi protestatari, fiind primul care a montat un cort în Parcul Zuccotti din New York.

Poliţia susţine că Watts, care ar face parte din grupul de hackeri anarhist Anonymous, a fost agresiv joi după-amiază, aruncând cu baterii spre forţele de ordine şi atacându-l pe un agent. În plus, el s-ar fi opus reţinerii, s-ar fi dezechilibrat şi s-a lovit cu capul de beton.

Însă numeroşi jurnalişti susţin că adolescentul de origine română a fost lovit în cap cu un baston, de un agent de poliţie.

Brandon Watts este originar din România şi se află în Statele Unite de 11 ani.

image
SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite