11 septembrie 2001: 5 feluri în care atentatele teroriste au afectat sănătatea americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii au fost puternic zguduite de atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001. Celor 3.000 de persoane care au murit la World Trade Center, în New York, li se adaugă milioane de oameni a căror sănătate fizică şi psihică a fost afectată după atacuri.

1. Tot mai multe persoane au avut coşmaruri după atacurile de la 11 septembrie. Potrivit psihologilor care au publicat un studiu în revista "Dreaming", visurile urâte de după atentatele terorist au fost mai dese, mai reale şi mai intense. Coşmarurile cu Osama bin Laden şi cu turnurile World Trade Center în flăcări s-au întins pe perioade lungi, multe persoane visând urât chiar la zece săptămâni după atacuri.

2. Principala recomandare când un om se confruntă cu o trauma este să o exteriorizeze, să vorbească despre ea. Însă drama colectivă de la 11 septembrie a făcut ca americanii să se interiorizeze, arată un studiu publicat în 2008 şi citat de Live Science.

3. Mulţi americani şi-au înecat amarul în alcool, după atentatele teroriste comise de gruparea al-Qaeda. O cercetare efectuată în 2006 arată că oamenii din New York, care locuiau mai aproape de World Trade Center, consumau mai mult alcool chiar şi la doi ani de la atacuri, decât cei care locuiesc în zone mai îndepărate de centrul dezastrului. Revista "Addictive Behaviors" a publicat un studiu care demonstra tendinţele autodistructive ale persoanelor care au suferit o traumă.

4. Presiunea arterială a populaţiei a crescut după 11 septembrie 2001. Din cauza stărilor de nervozitate şi a stresului, populaţia marilor oraşe, precum Chicago, Washington, Mississippi şi New York, a suferit de hipertensiune arterială, constatarea fiind publicată în revista "American Journal of Hypertension".

5. Bolnavii de Alzheimer şi persoanele care sufereau de diverse afecţiuni cognitiv-degenerative ale creierului au manifestat mult mai mult episoade de pierdere a memoriei după atentatele teroriste, decât înainte.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite