Statele Unite: Municipalitatea din Washington trebuie să achite 13,7 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Washington va plăti 13,7 milioane de dolari unor manifestanţi care au dat în judecată municipalitatea, pentru arestare abuzivă în cursul unor proteste la adunările generale ale FMI şi Băncii Mondiale din 2000, relatează AFP.

După noi ani de proceduri în cadrul unei plângeri colective, districtul Columbia a acceptat luni să semneze un acord, ce trebuie confirmat de justiţie în lunile următoare, a spus Mara Verheyden-Hilliard, avocata organizaţiei Partnership for Civil Justice, care a susţinut cauza manifestanţilor.

Circa 680 de manifestanţi, printre care turişti şi jurnalişti, au fost arestaţi în aprilie 2000 în cursul reuniunilor organismelor internaţionale la Washington, la câteva luni după marile manifestaţii împotriva OMC din Seattle, statul Washington.

"Aceste manifestaţii nu au încălcat nicio lege. Unii au fost ţinuţi încătuşaţi timp de peste 12 ore, fără hrană, fără apă, fără acces la toaletă", a explicat reprezentanta organizaţiei. Până la urmă, niciun manifestant nu a fost inculpat.

"Este un acord istoric, cel mai important semnat vreodată cu privire la manifestanţi din Washington şi poate din întreaga ţară", a subliniat Partnership for Civil Justice.

Fiecare manifestant înscris în plângerea colectivă ar putea primi până la 18.000 de dolari.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite