Statele Unite: Traficant de telefoane mobile arestat pentru trafic cu rachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mic traficant de telefoane portabile şi de alte mărfuri furate a fost arestat luni în SUA, împreună cu alţi patru suspecţi, în timp ce încercau să cumpere şi să exporte rachete sol-aer şi puşti-mitralieră, potrivit AFP.

Dani Nemr Tarraf, care intrase în contact cu un fals traficant de arme (de fapt poliţist sub acoperire), i-a cerut acestuia în cursul anului 2009 să-i procure rachete ghidate, susceptibile să doboare un avion de luptă F-16, adică rachete FIM-92 Stinger, de fabricaţie americană. El i-a mai comandat, de asemenea, 10.000 de puşti-mitralieră Colt M-4.

Potrivit unui document al Ministerului american al Justiţiei, Dani Nemr Tarraf dorea să exporte aceste arme spre Siria sau Iran 'pentru rezistenţă', din Philadelphia /Pennsylvania/ ele urmând să ajungă în portul Latakia (Siria).

El şi complicii săi au mai fost acuzaţi de organizarea unui trafic cu mărfuri furate, între care telefoane celulare, laptop-uri ş.a., precum şi de tentativă de obţinere a unor paşapoarte americane false.

Cei cinci bărbaţi de origine libaneză au fost arestaţi în Philadelphia de poliţia antiteroristă a FBI, în colaborare cu mai multe alte servicii de securitate americane.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite