Unul dintre spionii reţinuţi în SUA a recunoscut că lucrează pentru Serviciile Secrete din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre suspecţii de spionaj arestaţi în Statele Unite a recunoscut că a lucrat pentru Serviciile Secrete din Rusia, susţin procurorii federali, în documentele obţinute de CNN.

Cunoscut sub numele de Juan Lazaro, bărbatul le-ar fi spus agenţilor federali că acesta nu este numele său, dar a refuzat să-şi dezvăluie identitatea, că nu este născut în Uruguay, aşa cum se credea, că locuinţa sa din New York a fost plătită de "Servicii" şi, chiar dacă îşi iubeşte fiul, nu va încălca loialitatea faţă de "serviciu", nici măcar pentru copilul lui.

În documente mai este consemnat că soţia lui Larazo, acuzată şi ea de spionaj, livra scrisori serviciului, din partea sa.

Ministrul rus de Externe a declarat că suspecţii nu au comis nicio acţiune îndreptată împotriva intereselor americane, catalogând arestările ca fiind "nefondate şi cu obiective scandaloase".

"Nu înţelegem motivul pentru care Departamentul de Justiţie al SUA a făcut o declaraţie oficială în spiritul Războiului Rece. Astfel de incidente au avut loc în trecut. Este regretabil că toate aceste evenimente se petrec pe fondul "resetării" relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite", se arată într-un document postat pe site-ul Ministerului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite