Columbian, extrădat în SUA pentru spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Murcia Guzman, arestat
David Murcia Guzman, arestat

David Murcia Guzman, un bărbat columbian acuzat că a escrocat sute de mii de persoane pe acelaşi principiu folosit şi de americanul Madoff, a fost extrădat marţi dimineaţă spre Statele Unite ale Americii, unde este urmărit pentru spălarea de bani proveniţi din trafic de droguri, a anunţat poliţia columbiană.

David Murcia Guzman a fost îmbarcat într-un avion al agenţiei americane antidrog,  de pe un aeroport militar cu destinaţia Statele Unite ale Americii, transmite France Presse, citat de Agerpres.

Guzman, 30 de ani, urmează să apară în faţa unui tribunal din New York unde va răspunde acuzaţiilor de spălare de bani proveniţi din trafic de narcotice.

Comerciant modest originar din sudul Columbiei devenit bogat peste noapte, David Murcia Guzman a fost reţinut în noiembrie 2008 în Panama şi ulterior extrădat în Columbia, unde a fost condamnat un an mai târziu la 30 de ani de închisoare, pentru că a colectat în mod ilegal aproape două miliarde de dolari de la deponenţi şi pentru spălare de bani.

Bernard Lawrence Madoff, om de finanţe şi un escroc american, a delapidat, într-o carieră de 48 de ani, suma de 65 de miliarde de dolari, devenind cel mai mare escroc de bursă din istorie. La vârsta de 71 de ani a fost judecat, găsit vinovat la 11 capete de acuzare şi condamnat la pedeapsa de 150 de ani de închisoare.

Madoff
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite