Dramaturg român de succes la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit în America la 30 de ani şi a terminat facultatea de Automatică în România, până aici nimic nu trădează adevărata ei pasiune: literatura, mai cu seamă, dramaturgia. De opt ani în New York, Saviana Stănescu s-a remarcat pe scena teatrului din metropola americană, renumitul cotidian "The New York Times" notând, în 2008, că a creat "o încântătoare piesă de teatru, un imn de bucurie cântat oraşul".

Dacă, în România, scrierile ei aveau mult umor negru, ajunsă în SUA, Saviana a devenit mai preocupată de problemele socio-politice, de identitate şi de cele ale imigranţilor.

"Romancierii sau cei care scriu non-ficţiune trăiesc foarte bine. Odată ce ai publicat o carte vin şi altele. Uită-te în România. Eu am publicat multe cărţi, sunt şi alţii care au publicat poezie, teatru, critică. Si? Face cineva vreun ban in România?", a adăugat Saviana Stănescu, întrebată dacă se poate trăi bine din scriitură. Oportunităţi similare de care s-a bucurat românca există şi în domeniul dramaturgiei din oraşul american.

Află cum descrie Saviana Stănescu emigrantul român, pe adevărul.it

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite