Cum îţi poate salva viaţa o decizie de moment. Poveştile incredibile ale supravieţuitorilor de la 11 septembrie 2001

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hotărâre inspirată sau căreia nu-i dai importanţă îţi poate salva de multe ori viaţa. CNN a prezentat, la 5 septembrie, poveştile incredibile ale oamenilor care au scăpat cu viaţă din atentatul de la 11 septembrie 2001.

Greer Epstein, care lucra într-unul dintre Turnurile Gemene şi avea biroul la etajul 67, a scăpat cu viaţă din atentate deoarece un coleg a invitat-o afară la o ţigară. Deşi ea nu îşi lua niciodată pauză şi nu îşi părăsea biroul, colegul a convins-o să iasă afară, spunându-i că vrea să meargă cu el la o ţigară pentru a vorbi despre o întâlnire de afaceri. „Nu îmi luasem niciodată o pauză înainte de prânz. A fost un lucru care s-a întâmplat în ziua aceea. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta", a spus femeia.

Daniel Belardinelli se află şi el printre persoanele care au luat o decizie care le-a salvat viaţa. El trebuia să meargă, la 11 septembrie 2001, împreună cu unchiul său la Parcul Naţional Yosemite şi îşi cumpărase bilete la zborul 93 al companiei United Airlines, de la New Jersy la San Francisco. Daniel nu s-a mai putut urca în acel avion, din cauza unor probleme apărute la serviciu. Din păcate, unchiul său a luat avionul, dar a murit împreună cu ceilalţi pasageri, după ce s-au luptat cu atacatorii şi au provocat prăbuşirea vionului în statul Pennsylvania.

Şi însoţitoarea de bord Elise O'Kane este una dintre cele mai norocoase persoane de pe Pământ. Ea lucra întotdeauna pe cusra Boston-Los Angeles, dar atunci când şi-a stabilit programul pentru luna septembrie a anului 2001 şi-a greşit codul de zbor şi a primit un alt program. A încercat până în ultimul moment să facă schibm cu unele colege şi să se urce în avionul 175 din 11 septembrie, dar nu a reuşit. Avionul 175 s-a izbit de Turnul de Sud, iar toate persoanele prezente în avion au murit. „De ce eu, dintre toţi oamenii aceia minunaţi? Ce am făcut? Nu sunt un sfânt sau un înger. Mi-au spus că Dumnezeu are un plan pentru mine", a afirmat femeia.

O altă persoană care a fost salvată de o decizie de moment este Rob Herzog, care lucra în Turnul de Nord, la etajul 96. În mod obişnuit, el era la ora 8.45 la birou, dar la 11 septembrie s-a oprit la poştă, iar apoi a luat un metrou spre serviciu, nu un expres, cum făcea de obicei. Din această cauză a întârziat câteva minute, iar în momentul în care a ajuns la clădiri a văzut cum un avion lovea turnurile. Firma pentru care lucra bărbatul a pierdut aproape 300 de oameni în urma atacului terorist.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite