Un grup de români, arestat în SUA pentru evaziune fiscală de 2,35 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup evazionist de 24 de persoane, format din mai multe persoane de origine română, a fost pus sub acuzare de procurorii federali din Statele Unite ale Americii, pentru că a pus la cale o operaţiune de obţinere frauduloasă de fonduri federale în valoare de peste 2,35 de milioane de dolari. Din această sumă, cei 24 de arestaţi au reuşit să obţină ilegal 1,3 milioane de dolari.

UPDATE 15.30 Şase membri ai grupului evazionist care a ajuns în arestul poliţiei federale din statul Illinois au fost eliberaţi pe cauţiune şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Este vorba de cel de presupusul cap al reţelei, românul Ovidiu Isac, în vârstă de 28 de ani, şi de fratele său, Daniel Isac. Alături de aceştia sunt puşi sub acuzaţie Vasile George Husti, John Pop, Marius Timofti, Cristian Talos si soţia lui Virginia Talos.

Ceilalte persoane cercetate în dosarul de conspiraţie la obţinere ilegală de fonduri federal sunt Louis Lupanc, Daniel Garbacz, Miklos Ilyes, Tomasz Mulica, Costel Niculcea, Stefan Valentin Niculcea, Andrei Stanciu, Ilie Stramturean, Eugen Marius Szasz, Marius Vainoras, James McKibbin, Bogdan Branisteanu, Valeriu Soare, Anca Andronache, Maribel Juarez, Simona Laba şi Anuta Mihai.

Majoritatea celor cercetaţi este stabilită în Chicago şi are vârsta cuprinsă între 19 şi 47 de ani.

Arestul şi punerea sub acuzare a 23 de membri ai grupului au avut loc după ce Ovidiu Isac, un român în vârstă de 28 de ani, din oraşul Skokie, statul Illinois, a fost cercetat în luna aprilie, în cadrul aceluiaşi dosar penal. Fratele lui Ovidiu, Daniel Isac, în vârstă de 25 de ani, din Mount Prospect, a fost şi el pus sub acuzare joi.

Citeşte şi: Primul român condamnat de justiţia americană este din Craiova

În total, 24 de persoane sunt cercetate de conspiraţie la obţinere ilegală de fonduri federal, de fraudă împotriva Fiscului american (IRS - Internal Revenue Service), potrivit legii federale americane. Cel puţin o acuzaţie de furt din fonduri guvernamentale există pe numele fiecăruia dintre cei 24 de cetăţeni reţinuţi, informează publicaţia "Chicago Breaking News".

Ovidiu Isac a fost acuzat în aprilie că a obţinut în mod fraudulos fonduri federale, prin completarea de formulare false în numele unor cetăţeni români, majoritatea din oraşul Chicago. Acuzaţiile se bazează pe informaţii furnizate de un martor, care a mărturisit Biroului Federal de Investigaţii (FBI) că el şi alte persoane au participat împreună cu Isac la această acţiune, în care Isac primea 70% din banii obţinuţi ilegal.

Grupul evazionist a trimis peste 440 de declaraţii de venit false şi a obţinut astfel 1,3 milioane de dolari din rambursări ilegale de taxe în ultimii doi ani.

Află de ce au ales membrii reţelei oraşul Chicago ca loc de desfăşurare al infracţiunilor fiscale şi câţi ani de închisoare riscă românii arestaţi

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite