Imagini şocante filmate într-o crescătorie de porci din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie pentru protecţia animalelor, care a folosit clipuri filmate sub acoperire pentru a genera indignarea publicului cu privire la relele tratamente aplicate animalelor, vrea să utilizeze înregistrări asemănătoare pentru a convinge băcăniile să nu mai cumpere carne de la fermele care folosesc tehnici abuzive asupra animalelor.

În perioada aprilie-iunie, asociaţia a filmat în una dintre fermele companiei "Iowa Select Farms", din micul orăşel Kamrar.

"Iowa Select Farms" se află printre cei mai mari producători de carne de porc din SUA. Imaginile surprinse sunt de o cruzime greu de imaginat, iar reprezentaţii companiei au declarat, la vizionarea filmului, că redau o imagine neadecvată a operaţiunilor lor.

Din imagini se poate vedea că scroafele sunt ţinute în cuşti mici, care le limiteaza capacitatea de mişcare, iar muncitorii castrasează purceii şi le taie cozile fără a-i anestezia. Masculii sunt castraţi pentru că în caz contrar carnea lor capătă un gust specific şi îi scade valoarea, iar cozile sunt tăiate pentru a împiedica masculii dominanţi să muşte cozile altor porci. Ambele operaţiuni sunt realizate în primele 24 de ore de viaţă ale purcelului, pentru că se crede că durerea este mai mică atunci, susţine John Mabry, directorul Centrului de Porcine Iowa.

Angajaţii sunt filmaţi aruncând purceii pe jos, iar la un moment dat o muncitoare afirmă că pe purcei nu-i doare pentru că sunt moi.

ATENŢIE, imagini cu un grad foarte ridicat de cruzime!

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite