Kevin Costner ar putea deţine soluţia pentru curăţarea apei de petrol în Golful Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţia pentru pata de petrol din Golful Mexic ar putea veni tocmai de la Hollywood, da fapt, de la actorul Kevin Costner.

Actorul a investit în ultimii 15 ani 24 de milioane de dolari într-un sistem de curăţare a apelor care va fi testat săptămâna viitoare de Paza de Coastă, potrivit Los Angeles Times. Interesul pentru un astfel de dispozitiv a apărut după ce actorul a filmat pentru pelicula "Waterworld", în care interpretează un marinar dintr-ujn viitor îndepărtat în care Pământul este sub ape.

Sistemul conţine o serie de separatoare de petrol centrifuge. Şase astfel de dispozitive vor fi testate săptămâna viitoare de Paza de Coastă în Golful Mexic.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat că înfiinţează o comisie independentă care va ancheta deversarea de petrol din Golful Mexic, precum şi practicile din industrie şi rolul Guvernului în dezastru.

Pata de petrol din Golful Mexic a apărut în urma unei explozii la platforma petrolieră Deepwater Horizon a britanicilor de la BP. Puţul de petrol, din care scurg în prezent circa 800.000 de litri de ţiţei pe zi, în Golful Mexic, este situat la o adâncime de 1.500 de metri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite