Zonele afectate de scurgerile de petrol din Golful Mexic vor fi tratate cu microbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există nicio modalitate de a împiedica pata de petrol să atingă terenurile situate de-a lungul Golfului Mexic, însă experţii se vor folosi atât de instrumente masive cât şi de cele microscopice pentru a le curăţa.

Nisipul de pe plajele afectate va fi curăţat cu ajutorul unor echipamente masive, ce nu pot fi folosite şi în mlaştinile din zonă, a explicat Ralph Portier, profesor de ştiinţe ale mediului la Universitatea Louisiana.

Mareele, vânturile şi ploile vor afunda petrolul în mlaştină, în covorul de vegetaţie, fiind imposibil pentru oameni să cureţe manual. Însă, odată ce fluxul de petrol se va fi oprit, şi nimeni nu ştie când se va întâmpla asta, oamenii de ştiinţă vor împrăştia îngrăşăminte pentru a stimula mai multe specii de plante microscopice să elimine hidrocarburile precum petrolul.

În zonele profund afectate de pata de petrol, milioane de astfel de microbi, cultivaţi în laboratoare, ar putea fi aduşi ca "întăriri", a explicat Portier.

"Nu există nicio îngrijorare privind impactul acestei tehnici asupra mediului, pentru că microbii nu sunt toxici", a adăugat Portier, citat de CNN.

În zona afectată de scurgerea de petrol autorităţile americane au interzis pescuitul pentru minimum zece zile.

Pata de petrol provine de la platforma Deepwater Horizon, care s-a scufundat la 22 aprilie în Golful Mexic.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite