Obama vrea o altă comisie pentru gestionarea deşeurilor nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a dat ordin vineri să se creeze o comisie destinată cu gestionarea de deşeuri nucleare, după ce a evocat construcţia de noi centrale nucleare miercuri.

Într-un ordin transmis secretarului său al energiei Steven Chu şi publicat vineri de Casa Albă, Obama a cerut ca ministrul să creeze această comisie asupra 'viitorului nuclear al Statelor Unite'.

"Această comisie trebuie să treacă în revistă toate politicile de gestionare a combustibilului nuclear după utilizarea sa, dintre care toate posibilităţile pentru stocarea şi retratarea combustibililor uzaţi şi a deşeurilor nucleare civile şi militare", precizează acest text, citat de Agerpres.

Creată pentru o durată de doi ani, această comisie urmează să publice un raport de etapă după 18 luni şi un raport final în doi ani, potrivit aceleiaşi surse, citată de AFP.

Obama, care a făcut din independenţa energetică şi lupta contra încălzirii climatice una dintre priorităţile politicii sale economice, a reafirmat miercuri în discursul său asupra Stării Uniunii în faţa Congresului dorinţa sa de "a construi o nouă generaţie de centrale nucleare sigure şi proprii în această ţară".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite