SUA: Un bărbat a supravieţuit, după ce a stat 47 de minute în moarte clinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Stalele Unite ale Americii, Joe Tiralosi, în vârstă de 56 de ani, a supravieţuit după ce a stat 47 de minute în moarte clinică, timp în care a suferit patru stopuri cardiace, după cum informează CBS.

„Aceşti medici nu s-au oprit”, a declarat, printre lacrimi, pacientul care a scăpat ca prin minune de moarte. „Dacă doctorii nu ar fi insistat atât, eu nu aş mai fi fost acum, aici”, a completat Joe Tiralosi.

Joe Tiralosi a fost readus la viaţă cu eforturi supraomeneşti din partea echipei medicale de la Spitalul Presbiterian din New York. În urmă cu trei luni şansele lui Joe de a mai avea o viaţă erau practic inexistente. A ajuns la urgenţe pentru că se simţea foarte rău. La nici un minut de la momentul în care a păşit în spital, şi-a pierdut cunoştinţa, anunţă sursa citată în pagina electronică.

Medicii au început resuscitarea, care a durat 47 de minute. În acest timp, pacientului i s-a oprit inima de patru ori. După 4500 de mişcări de masaj cardiac, în mod miraculos, pulsul lui Tiralosi a revenit. Au urmat trei zile de comă indusă şi Joe a început să-şi revină, fără să sufere nici o afecţiune neurologică. Acum bărbatul se recuperează.

În majoritatea cazurilor, dacă inima cedează, moartea survine la mai puţin de zece minute de la momentul stopului cardiac. Doar în 30% dintre cazuri există şanse de supravieţuire, dar, de cele mai multe ori, pacienţii rămân cu leziuni pe creier.

Pe data de 17 august, Tiralosi a intrat în camera de gardă a spitalului având stări de vomă, fiindu-i rău şi explic-nd că este dezorientat. Pacientul s-a prăbuşit un minut mai târziu, fiind internat de urgenţă. „Medicii au fost profesionişti şi au crezut în şansa mea de a trăi”, a explicat bărbatul în vârstă de 56 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite