FOTO Cel puţin 89 de morţi în urma tornadei din statul american Missouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 89 de persoane au murit în urma tornadei care a afectat oraşul Joplin din statul american Missouri. Locuinţele şi centrele de afaceri situate pe o lungime de zece kilometri, în centrul oraşului, au fost devastate de tornado care a trecut peste Joplin.

Cifra morţilor în Statele Unite ale Americii, cauzate de fenomene atmosferice severe din ultima lună, a depăşit 440, doar în Alabama şi alte şase state federale înregistrând peste 350 de decese.

Ultima tornadă puternică a măturat oraşul Joplin din Missouri şi a cauzat moartea a peste 89 de persoane, potrivit declaraţiilor lui ofiţerului Mitch Randles de la departamentul de pompieri din localitate.

Potrivit lui Randles, oraşul a suferit distrugeri majore sau semnificative în proporţie de 25-30%. El a anunţat că a fost confirmată moartea a 89 de persoane, adăugând că anticipează o creştere a bilanţului.

Un fotograf american, John Miller, a surprins tornado devastatoare şi a descris, pentru BBC News: "Magazinul Home Depot a pus la pământ. Walmart a fost distrus. Staţii de benzină, clădiri. Tot ce-ţi vedeau ochii fie era sever avariat, fie complet distrus".

În urma tornadei, autorităţile au decretat stare de urgenţă atât la nivel local, cât şi la nivelul statului.

image
image
image

Inundaţii şi tornade s-au abătut peste statul federal Missouri

image
image

FOTO: Reuters

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite