Noi manifestaţii la New York. 30 de arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele "Occupy Wall Street" au început la 17 septembrie
Protestele "Occupy Wall Street" au început la 17 septembrie

Aproximativ 30 de persoane au fost arestate vineri la New York, între care intelectualul Cornel West, în cadrul unei manifestaţii în Harlem, la care participă membri ai mişcării Occupy Wall Street (OWS), a anunţat poliţia, transmite Mediafax..

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că manifestanţii au fost arestaţi pentru că "blocau intrarea" într-un comisariat din Harlem. Ei au fost inculpaţi pentru că au adus atingere ordinii publice, a adăugat el.

Manifestanţii erau în număr de câteva sute şi s-au reunit la Harlem, potrivit Uniunii pentru libertăţi civile din New York, în scopul de a denunţa o practică destul de controversată a poliţiei ce constă în arestarea şi verificarea corporală a persoanelor pentru a se asigura că nu deţin arme.

Cornel West, profesor în Princeton şi apărător al drepturilor civice, a fost eliberat rapid, potrivit unei înregistrări video a OWS.

OWS organizează sau sprijină în fiecare zi micile manifestaţii, în legătură cu alte asociaţii sau organizaţii sindicale locale.

OWS ocupă din 17 septembrie o piaţă din cartierul financiar Wall Street pentru a denunţa excesele lumii financiare şi inegalităţile tot mai mari.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite