Recorduri meteo nedorite în ianuarie la Vancouver

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absenţa zăpezii, narcise înflorite: Vancouver, care se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă (12-28 februarie), a cunoscut luna ianuarie cea mai călduroasă din istoria sa, a anunţat un responsabil al Serviciului meteorologic al Canadei.

Media temperaturilor a atins 7,2 grade Celsius, în timp ce normala în ianuarie este de doar 3,3 grade C, a declarat meteorologul Matthew MacDonald. Precedentul record de căldură, de 6,3 grade C, a fost atins de 4 ori, ultima dată în 2006. De altfel, în Vancouver s-au înregistrat temperaturi maxime depăşind 10 grade, ajungându-se la 14,1 grade, minima fiind de -2,7 grade Celsius.

Mai mult, oraşul nu a văzut zăpada în toată luna ianuarie, în timp ce normal media este de 16,6 cm. În schimb, a căzut ploaie, aproape 183 mm, normal fiind 139 mm. "Seamănă cu luna martie sau aprilie", a spus McDonald, citat de Agrepres.

Noroc că în oraş nu sunt organizate decât concursurile care se ţin în sală, precum patinajul artistic sau hocheiul pe gheaţă. Celelalte probe, de schi, sunt prevăzute în staţiunea Wgistler, la 125 km nord de Vancouver, unde au căzut aproape 10 m de zăpadă e la începutul iernii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite