A fost identificat cel mai fericit om din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii trei ani, institutul de sondaje Gallup a sunat la întâmplare câte 1.000 de americani zilnic, pe care i-a întrebat despre starea lor emoţională, satisfacţia la locul de muncă, obiceiurile alimentare, nivelul de stres, boli şi despre alţi indicatori ai calităţii vieţii.

Răspunsurile astfel obţinute au fost sortate în funcţie de zona geografică şi de alte criterii demografice, iar la solicitarea publicaţiei New York Times, Gallup a dezvăluit caracteristicile celei mai fericite persoane din America. Înalt, de naţionalitate asiatico-americană, de cel puţin 65 de ani şi căsătorit, cu copii, locuieşte în Hawaii, are propria afacere şi are un venit pe familie de peste 120.000 de dolari pe an.

După câteva telefoane, institutul Gallup a reuşit să depisteze persoana care întruneşte aceste caracteristici: Alvin Wong. El are 1,78 m, 69 de ani, este chinezo-american, căsătorit, cu copii şi locuieşte în Honolulu. Are propria afacere şi câştigă peste 120.000 de dolari pe an.

Contactat, Alvin Wong a declarat că se consideră, într-adevăr, un om fericit, adăugând că în parte se datorează filosofiei sale de viaţă: "Dacă nu poţi să râzi de tine însuţi, viaţa va fi destul de teribilă”. Următoarea sa replică la aflarea veştii că este cel mai fericit om din America, a fost: "Asta este o glumă, nu?".

Un indice ridicat de bunăstare a fost înregistrat în statele americane din partea de vest, fiind renumite pentru peisajele spectaculoase. Următoarele patru state aflate în top, după Hawaii, sunt: Wyoming, Dakota de Nord, Alaska şi Colorado. La polul opus se află statele din sudul continentului: Alabama, Kentucky şi Mississippi, iar în Virginia de Vest se află americanii cu cel mai scăzut nivel de bunăstare.

Concluziile acestui studiu vin în completarea unei cercetări mai vechi, care a arătat că fericirea începe la 50 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite