Omul care a prezis că lumea se sfârşeşte la 21 mai s-a răzgândit: Apocalipsa vine, de fapt, peste cinci luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Predicatorul american Harold Camping a recunoscut că a greşit când a prezis că sfârşitul lumii va veni la 21 mai şi şi-a revizuit calculele, anunţând că Apocalipsa va avea loc, de fapt, peste cinci luni, adică la 21 octombrie.

Cel care a prezis că 200 de milioane de creştini vor ajunge în Rai, sâmbătă, înainte ca Pământul să fie distrus, a declarat că s-a simţit atât de groaznic atunci când prezicerea lui nu s-a adeverit, încât a luat-o pe soţia sa şi s-a refugiat într-un motel. Fost inginer, Camping a declarat că a interpretat greşit semnele atunci când a formulat profeţia că la 21 mai credincioşii vor fi luaţi în Rai, în timp ce păcătoşii vor fi lăsaţi să îndure cinci luni de dezastre, până când Pământul va fi distrus de o "minge de foc".

Întrebat dacă poate să le ofere un sfat celor care şi-au cheltuit toate economiile pentru a promova mesajul că sfârşitul lumii va veni pe 21 mai, Camping a spus că aceşti oameni se vor descurca. "Am trecut printr-o criză în urma căreia o mulţime de oameni şi-au pierdut casele şi locurile de muncă. Şi totuşi, cumva, au supravieţuit. Noi nu suntem în măsura de a oferi sfaturi financiare, dar putem să le spunem oamenilor că există cineva cu care pot vorbi, iar Acela este Dumnezeu", a spus el.

Organizaţia religioasă pe care o conduce bătrânul de 89 de ani, Family Radio, a cheltuit milioane de dolari, în mare parte proveniţi de la donatori, pentru circa 5.000 de panouri care anunţau Ziua Judecăţii. Harold a mai spus că postul său de radio nu va mai transmite mesaje despre venirea Apocalipsei, pentru că aceasta a venit deja.



"Ceea ce s-a întâmplat weekend-ul trecut a fost foarte interesant pentru că am realizat că predicţia făcută nu s-a realizat. A fost foarte dificil pentru mine. M-am tot întrebat ce se întâmplă şi m-am rugat îndelung: Doamne, ce s-a întâmplat?

Nu am stat acasă în acea noapte din cauza telefoanelor care sunau continuu, a oamenilor care-mi băteau la uşă şi a jurnaliştilor care doreau să-mi ia interviuri. N-am putut suporta presiunea. Aşa că, mi-am luat soţia şi am petrecut noaptea într-un motel. Eram convins că Dumnezeu se va arăta fizic pe 21 Mai şi va aduce cu el un cutremur puternic! Dar să ştiţi că El s-a arătat. S-a arătat spiritual! Deja am vorbit, iar sfârşitul lumii va veni pe 21 octombrie 2011", a declarat Camping la postul de radio Family.

Acum, Harold Camping susţine că Apocalipsa va veni peste cinci luni, dată despre care a spus anterior că atunci Globul va fi mistuit de o bliă de foc, potrivit Daily Telegraph.

"Biblia spune că Iisus nu are nicio plăcere dacă mor oameni slabi. Dumnezeu este foarte milostiv şi, deşi legile Lui Dumnezeu spun că trebuie să existe pedeapsă, asta nu înseamnă că Dumnezeu va pedepsi",  a mai spus cel care a isterizat o întreagă lume cu profeţiile sale.

De altfel, nu este pentru prima dată când Camping este nevoit să dea explicaţii pentru profeţiile sale greşite. El a mai prezis că Apocalipsa va veni în 1994, iar ulterior a explicat că nu a avut loc sfârşitul lumii atunci din cauza unei erori matematice. 

image

Citiţi şi:

O istorie a Apocalipselor ratate

Omul care a prezis că lumea se sfârşeşte la 21 mai este de negăsit. Afacerea „Apocalipsa“ i-a adus peste 72 de milioane de dolari

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite