"Cineva din interior" a furnizat informaţii despre ascunzătoarea lui Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tădare. Un ghid de buzunar care conţine informaţii despre ascunzătoarea lui Osama bin Laden, utilizat de comandoul Navy SEAL în operaţiunea de eliminare a liderului terorist, sugerează că a existat cineva din interior care l-a trădat.

Ghidul a fost pierdut de unul dintre membrii forţelor speciale în timpul descinderii la complexul din Abbottabad, în nord-vestul Pakistanului, în noaptea de 1 spre 2 mai, notează publicaţia britanică Daily Mail. Apariţia documentului stârneşte noi întrebări despre modul în care au colectat SUA informaţii despre liderul Al-Qaeda.

Imagini cu soţia şi fiii lui Osama bin Laden

Documentul conţine fotografii şi descrieri detaliate despre soţia yemenită a lui bin Laden, Amal şi doi dintre fiii acestuia şi sugerează că Osama bin Laden trăia în ascunzătoare împreună cu trei soţii. De asemenea, în acelaşi complex mai erau alţi doi bărbaţi, alături de copiii şi nepoţii acestuia.

Cineva din interior a furnizat informaţii; dacă nu ar fi avut informaţii precise, americanii nu s-ar fi dus direct în camera lui bin Laden, a declarat ministrul pakistanez de Interne, Rahman Malik (fost director al Agenţiei Federale pakistaneze de Informaţii) pentru Sunday Times.

Detalii greu de cules prin imagini din satelit

Pe prima pagină sunt fotografii cu liderul terorist, Amal şi două imagini ale lui Khalid, fiul acestuia, în timp ce pe spatele ei este fotografia mesagerului Arshad Khan şi o descriere a fratelui acestuia, tot mesager.

În plus, prima pagină oferă inclusiv detalii dificil de cules prin imagini din satelit - despre  hainele pe care Osama bin Laden era aşteptat să le poarte - "haine de culoare deschisă şi o vestă închisă la culoare". 

Cu toate acestea, oficiali americani au negat că au utilizat un "trădător dinăuntru", insistând că informaţiile culese le-au permis să realizeze ghidul.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite