O femeie de 61 de ani a dat naştere propriului nepot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragostea de mamă poate lua multe forme. Pentru Kristine Casey (61 de ani) aceasta a însemnat să-i ofere fiicei sale infertile, Sara, un copil.

Cu ajutorul suplimentelor hormonale, Casey, care este la menopauză de 10 ani, a rămas gravidă după cea de-a doua procedură de fertilizare in vitro.

Ea a născut la temen săptămână trecută, prin cezariană, primul ei nepot, la un spital din Chicago, ar părinţii biologici ai băieţului sunt Sara Connell şi soţul ei.  Deşi a avut câteva probleme cu rinichii după operaţie, starea sa de sănătate este acum bună.  Casey a declarat că a fi mamă-surogat pentru una dintre cele trei fiice ale sale a fost o chemare spirituală.

Deşi incredibil, acest caz nu este unul singular. Prima femeie care a acceptat să fie mamă surogat este o sud africană care, în 1987, le-a dat naştere celor trei nepoţi ai săi.

O femeie poate rămâne însărcinată chiar dacă a intrat la menopauză, un rol deosebit de important avându-l suplimentele hormonale şi implantarea ovulului fecundat. "Chiar dacă o femeie se află la menopauză, uterul ei continuă să răspundă la hormoni", a explicat pentru Abc News un obstretician de la Universitatea din Chicago.

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite