22 de "apărători" ai SUA s-au lăsat corupţi de un agent al FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

22 de conducători şi angajaţi ai întreprinderilor din sectorul apărare au fost arestaţi şi inculpaţi pentru corupţie în SUA pentru că au încercat să obţină contracte ale unor ţări străine prin mită, a anunţat Ministerul american al Justiţiei, citat de AFP.

Aceşti angajaţi intenţionau în special să verse comisioane unui Minister al Apărării dintr-o ţară africană, dar au fost depistaţi de agenţi infiltraţi ai FBI în cadrul unei anchete care a durat doi ani şi jumătate, a indicat procurorul general adjunct Lanny Breuer, citat de Agerpres.

21 de persoane au fost arestate în Las Vegas, iar încă una în Miami, a adăugat el. Cei mai mulţi dintre inculpaţi lucrau pentru societăţi americane care fabrică echipamente militare, doi - pentru întreprinderi britanice şi unul pentru o companie israeliană. Ministerul Justiţiei nu a precizat numele acestor întreprinderi întrucât ancheta continuă.

Breuer a relatat pe scurt faptele: în cursul unei operaţiuni de infiltrare, protagoniştii au acceptat să plătească un comision de 20 % unui "agent comercial" presupus că ar reprezenta Ministerul Apărării statului african respectiv, cu scopul de a obţine un contract de 15 milioane de dolari pentru a echipa garda prezidenţială a acelei ţări.

În realitate, "agentul comercial era un agent al FBI infiltrat", a adăugat procurorul, subliniind că ancheta respectivă este "cea mai vastă efectuată vreodată cu utilizarea tehnicilor de infiltrare" împotriva corupţiei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite