Guvern cu număr egal de bărbaţi şi femei în Bolivia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele bolivian a numit sâmbătă un guvern compus din 20 de miniştri în care numărul bărbaţilor este strict egal cu cel al femeilor, o premieră în istoria Boliviei, informează AFP.

"Marele meu vis s-a realizat, jumătate dintre membrii guvernului sunt femei, jumătate - bărbaţi", a declarat Morales în cursul unei ceremonii de transfer al puterii între guvernul precedent şi cel nou.

De asemenea, pentru prima oară o femeie a fost numită ministru al muncii.

Singurul precedent în America Latina în materie de guverne paritare a existat în Chile, unde preşedinta Michelle Bachelet a numit 22 de miniştri, 11 bărbaţi şi 11 femei, dar acel guvern nu a durat decât câteva luni.

În discursul său, preşedintele Morales a spus că în alcătuirea guvernului s-a inspirat din părinţii săi amerindieni: femeia şi bărbatul au aceeaşi capacitate de a satisface cererile, aceleaşi atribuţii.

Evo Morales anunţase vineri că vrea să conducă Bolivia spre "socialismul comunitar" , în cursul unei ceremonii de învestitură în Parlament pentru începutul celui de-al doilea mandat în fruntea unuia dintre statele cele mai sărace din America Latină.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite