FOTO/VIDEO Black Friday în SUA: 138 de milioane de americani, aşteptaţi la cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de americani iau cu asalt mall-urile în "Vinerea Neagră"
Milioane de americani iau cu asalt mall-urile în "Vinerea Neagră"

Aproximativ 138 de milioane de cumpărători sunt aşteptaţi, astăzi, să ia cu asalt centrele comerciale din Statele Unite ale Americii, cu patru milioane mai mult decât s-au adunat anul trecut cu ocazia primei vineri de după Ziua Recunoştinţei, supranumită "Black Friday" ("Vinerea Neagră"). Data de 26 noiembrie a acestui an este ziua în care preţurile produselor de pe rafturile magazinelor scad drastic, marcând astfel începutul peri

Fie că e vorba de articole vestimentare sau de produse electronice, marfa pusă în vânzare de comercianţi va fi vândută, la finalul acestei săptămâni, la preţuri considerabil mai mici.

Potrivit Federaţiei Naţionale de Retail (NFR) din Statele Unite, 138 de milioane de americani vor lua cu asalt centrele comerciale din ţară, mulţi dintre ei trezindu-se cu noaptea în cap pentru a se aşeza la cozilor formate în faţa mall-urilor, informează WSJ.

image

"La 06.00 dimineaţa fac un ocol pe la New Jersey, la centrele WalMart, Target şi TJX. Probabil o să mă uit prin 20-30 de magazine", a spus Charles O'Shea, un american hotărât să profite de "Black Friday", deşi nu a reuşit să-şi ia liber de la serviciu pentru a putea cutreiera cât mai multe mall-uri, scrie "The Telegraph".

Cumpărătorii se aşază la coadă la intrarea în magazine încă din timpul nopţii

Retailerii se aşteaptă la vânzări uriaşe în sezonul sărbătorilor de iarnă. Cei 138 de milioane de americani care vor face cumpărături în următoarele două-trei zile vor chelui aproape 450 de miliarde de dolari, estimează NFR.

Pentru a primi numărul mare de cumpărători, magazinele deschid de 04.00-05.00 dimineaţa şi ţin deschis până noaptea târziu. Nu-i de mirare că populaţia intră, în fiecare an, într-o frenezie totală când preţurile sunt, pe puţin, înjumătăţiţe, informează "The Washington Post". Jocul PlayStation 3 - de la 59 de dolari la 29, laptop HP - de la aproape 450 de dolari la 298, un pachet de cinci valize pentru voiaj - de la 180 de dolari la 38, fier de călcat JCP - de la 60 de dolari la 10 sau nouă pulovere de caşmir - de la 100 la 35 de dolari - iată doar câteva din reducerile oferite cu ocazia "Black Friday".

Potrivit Los Angeles Times, pentru a evita aglomeraţia din magazine, dar şi incidentele des întâlnite în "Vinerea Neagră", autorităţile şi reprezentanţii marilor centre comerciale au îndemnat americanii să opteze şi pentru cumpărăturile online.

Perioada 23-29 noiembrie în care pică "Black Friday" a fost marcată, în anii precedenţi, de incidente violente şi chiar mortale, în unele oraşe din SUA. Pe 28 noiembrie 2008, un angajat al centrului Walmart, din New York, a murit călcat în picioare de cumpărătorii care au spart geamul magazinului cu câteva minute înainte de deschiderea lui. În aceeaşi zi, două persoane au fost împuşcate mortal într-un magazin de jucării din oraşul Palm Desert, din California, în urma unei altercaţii iscate la cumpărături.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite