VIDEO Preşedintele SUA a împlinit 50 de ani. Cum a albit Obama în ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Am părul un pic mai alb decât atunci când am fost învestit în funcţie", a declarat preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Şeful de stat şi-a sărbătorit ziua de naştere astăzi, iar prima oprire a sa a fost la un fast food din apropiere de Colina Capitoliului din Washington, unde le-a făcut cinste angajaţilor din staff-ul său.

Într-o perioadă politică delicată, după lupta cu republicanii asupra ridicării plafonului datoriei, preşedintele SUA a sărbătorit, joi, împlinirea vârstei de 50 de ani. El şi-a cinstit angajaţii la un fast food din apropiere de Colina Capitoliului din Washington.

Petrecerea a început, însă. de miercuri seară, când susţinătorii săi i-au cântat "La Mulţi Ani". Şeful SUA a participat la o serie de evenimente în vederea colectării de fonduri pentru finanţarea campaniei sale electorale, la Chicago, relatează AFP.

Reprezentanţii Partidului Democrat au plătit până la 38.000 de dolari pentru a-l asculta pe Obama vorbind despre economia SUA, dar şi despre chestiuni personale. El a povestit că cel mai frumos cadou primit la întoarcerea la Washington a fost acel "La Mulţi Ani!" rostit de fiica lui cea mare, Malia, întoarsă dintr-o tabără de vară.

La evenimentul de strângere de fonduri pentru campania electoral de la Chicago au participat peste 2.400 de invitaţi, care i-au auzit cântând pe Jennifer Hudson si Herbie Hancock. Tânăra Jennifer Hudson s-a remarcat printr-o rochie neagră în valoare de 426 de euro, creaţie a designerului român Maria Lucia Hohan.

image

FOTO: mlh-shop.com

Într-un interviu recent, el a evocat faptul că atinge pragul simbolic de 50 de ani. "Este evident, am părul un pic mai alb decât atunci când am fost învestit în funcţie, dar, în afară de acest lucru, mă simt foarte bine", a declarat el, pentru postul public de radio, NPR, adăugând că soţia sa îl ajută să treacă acest prag. "Michelle spune că mă consideră, în continuare, seducător, iar eu cred că este tot ceea ce contează, nu?", a spus el.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev a fostul unul dintre primii care i-a urat la mulţi ani preşedintelui american joi, într-un apel telefonic consacrat, de asemenea, discuţiilor cu privire la intrarea Rusiei în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Obama, născut în 1961, în Hawaii, îşi sărbătoreşte ziua de naştere într-un moment în care cota sa de popularitate este foarte scăzută, opinia publică percepând soluţionarea dezbaterii asupra datoriei ca pe o victorie a republicanilor. El se confruntă, totodată, cu o economie care avansează lent şi cu o rată a şomajului ridicată, lucru care ar putea să-i afecteze campania în vederea realegerii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite