VIDEO Atentatul asupra zborului Amsterdam-Detroit, revendicat de Al Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursa 253 a Delta Airlines între Amsterdam şi Detroit
Cursa 253 a Delta Airlines între Amsterdam şi Detroit

Al Qaida în Peninsula Arabică a revendicat atentatul eşuat comis de un nigerian în ziua de Crăciun asupra unui zbor american Amsterdam-Detroit, a anunţat luni centrul american de supraveghere a unor site-uri islamiste SITE, citat de Reuters şi AFP.

Gruparea teroristă afirmă că l-a dotat pe suspectul nigerian cu un "dispozitiv avansat tehnic" dar că el nu a reuşit să îl detoneze datorită unei erori tehnice.

Într-un comunicat postat pe site-uri islamiste, Al Qaida în Peninsula Arabică l-a identificat pe suspect ca fiind Umar Farouk al-Nigiri şi declară că atentatul a fost un răspuns la atacuri ale Statelor Unite asupra grupării în Yemen, notează Agerpres.

Preşedintele american Barack Obama va chema la continuarea luptei contra teroriştilor după atentatul eşuat. Preşedintele va evoca de asemenea revizuirea unor proceduri de securitate ordonate de el după tentativa de atentat a tânărului nigerian.

"Preşedintele va evoca cele două revizuiri pe care le-a ordonat, asupra listei de persoane supravegheate şi capacităţilor de detectare de materiale explozive, întrucât el consideră că este foarte important să se tragă învăţăminte din acest incident şi să se ia măsurile necesare pentru a împiedica viitoare acte teroriste", a adăugat purtătorul de cuvânt, Bill Burton.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite