SUA: Comunicaţiile cu 50 de rachete nucleare, întrerupte 45 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachetele puteau fi lansate, dar numai prin comandă aeriană şi platforme de control
Rachetele puteau fi lansate, dar numai prin comandă aeriană şi platforme de control

Comunicaţiile cu 50 de rachete nucleare ale Statelor Unite ale Americii au fost întrerupte sâmbătă, timp ce 45 de minute, au anunţat oficiali americani din domeniul Apărării, citaţi de publicaţia Wall Street Journal.

"Incidentul a fost considerat destul de semnificativ ca preşedintele Barack Obama să fie informat săptămâna aceasta", scrie WSJ.

Un oficial din domeniul Apărării din SUA a declarat că o pană de curent a întrerupt, sâmbătă, comunicaţiile între centrul de Control şi 50 de rachete nucleare de la o bază aeriană din Wyoming. Potrivit surselor WSJ, nu a existat pericolul unei lansări accidentale. "Rachetele au fost protejate de sisteme de securitate şi control multiple şi redundante", a explicat un oficial militar.

Totuşi, cauza penei de curent rămâne, încă, necunoscută, dar nu există suspiciuni că ar fi fost un act deliberat.

Incidentul a fost făcut public abia marţi, după ce amiralul Michael Mullen, şeful Statului Major Interarme, l-a informat pe secretarul Apărării, Robert Gates, despre incident.

Nu este prima oară când SUA nu se confruntă cu probleme implicând gestionarea armelor nucleare. Secretarul american al Apărării a demis, în 2008, pe pe secretarul forţelor aeriene şi pe şeful Statului Major, după ce s-a constatat transportarea accidentală a astfel arme de-a lungul Statelor Unite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite