O listă cu arme exotice, la care visează Pentagonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lasere şi arme electromagnetice pentru dispersarea mulţimilor, arme cu ultrasunete, care provoacă greaţă, orbire sau surzire temporară şi pot fi folosite împotriva scafandrilor. Sunt doar câteva din armele neletale pe care Pentagonul vrea să le aibă în dotare.

Actuala criză care a redus drastic bugetul alocat personalului militar al SUA nu a reuşit să pună oprelişti şi imaginaţiei experţilor în armament de ultimă generaţie. O dovedeşte un raport al Pentagonului cu tehnologiile militare neletale aflate în dezvoltare sau care deja au fost testate.

Arme subacvatice care provoacă surzenie şi greaţă

Printre tehnologiile prezentate în document se află şi câteva arme de neutralizare a inamicului extrem de exotice. Spre exemplu, ,,Impulse Swimmer Gun" este o armă care ar putea să ,,anihileze înotătorii subacvatici şi scafandrii" cu ,,unde sonore transmise pe sub apă". Undele afectează auzul înotătorului şi provoacă o stare acută de greaţă.

image

Avioane deturnate de la distanţă

O altă armă numită ,,Laser Based Flow Modification" arată cum laserele pot fi utilizate pentru oprirea fluxului aerodinamic din jurul aripilor unui avion, forţând aparatul să schimbe direcţia de zbor.

Relocarea maselor prin căldură

Printre armele neletale pe lista Pentagonului şi aflate în curs de dezvoltare figurează şi un sistem care poate determina oamenii să se deplaseze într-o anumită direcţie, emiţând o ,,senzaţie de căldură" care cauzează ,,mişcări involuntare".

image

Microundele care ,,omoară" motorul

Un alt sistem emite microunde capabile să blocheze motorul unui vehicul, sau pulsuri electromusculare care ,,măresc substanţial" perioada în care poate fi imobilizată o persoană ostilă.

,,Nu este clar dacă tehnologiile acestea din raport vor vedea vreodată lumina zilei", a declarat expertul militar James Lewis, citat de BBC. Totuşi specialiştii apreciază că fronturile din Orientul Mijlociu ar fi teren bun pentru astfel de tehnologii.

Orientul Mijlociu, teren bun pentru testare?

Una dintre problemele pe care au avut-o soldaţii americani în Irak este că maşinile nu opreau la punctele de control. ... Iar singura armă pe care o aveau militarii SUA la dispoziţie să-I oprească pe şoferi erau letale", a mai declarat acesta.

Documentul „Non-Lethal-Weapons Reference Book" care se întinde pe mai bine de o sută de pagini a fost publicat pe site-ul ,,Public Intelligence", care se ocupă de dezvăluirea documentelor de securitate naţională.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite