Un american de 23 de ani a slăbit 100 kg într-un an: "A fost ultima dorinţă a mamei mele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex a slăbit 100 de kilograme
Alex a slăbit 100 de kilograme

Când mama lui Alex Respess a murit, răpusă de cancerul de care suferea, i-a spus fiului său să încerce să fie fericit şi sănătos. Acum, patru ani mai târziu, tânărul de 23 de ani poate spune că a îndeplinit ultima dorinţă a mamei sale, după ce a reuşit să slăbească aproape 100 de kilograme, în numai 12 luni.

Povestea lui Alex Respess a fost dezvăluită marţi, de postul american de televiziune ABC News, unde bărbatul a povestit cum a reuşit să slăbească de la 208 kg, la 110. Acum el încape cu ambele picioare într-un crac din pantalonii pe care obişnuia să-i poarte pe vremea cand era obez. "Cred că mama mi-ar spune că este mândra de bărbatul care am devenit. Nu mai sunt băiatul supraponderal pe care-l ştia ea. Acum sunt un adult, iar în memoria ei sunt fericit şi sănătos şi îmi ajut fraţii să se descurce”, a declarat tănărul.

Fiind un fan al baseball-ului, Alex nu putea să practice acest sport din cauza greutăţii şi era îngrozit de ideea de a lua masa la restaurant pentru că în urma unei astfel de experienţe s-a rupt scaunul cu el. Disperat de situaţie, tânărul s-a hotărât să slăbească, după o viaţă întreagă în care s-a alimentat nesănătos. El a contactat un antrenor, care l-a ajutat să slăbească, în cadrul emisiunii ABC, "Transformări spectaculoase: ediţia dedicată pierderii în greutate".

Timp de 90 de zile, antrenorul a locuit în casa lui Alex din statul american Minnesota, pentru a-l monitoriza 24 de ore din 24, cu scopul de a-l ajuta să-şi atingă obiectivul de a slăbi 45 de kg în trei luni. Nu şi-a atins obiectivul, cântărind mai mult cu circa un kg. A urmat apoi antrenamentul ăn cadrul unei baze militare din Georgia, unde a fost încurajat de militarii de acolo: "Mobilizează-te şi îndeplineşte-ţi misiunea!”

În ianuarie 2011 Alex Respess pierduse 88 de kilograme, iar pentru ca transformarea să fie completă, el a fost supus şi unei operaţii pentru eliminarea pielii în exces.

Alex
image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite