VIDEO Al Gore: "Calota glaciară ar putea să dispară în următorii cinci ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al Gore este laureat al Premiului Nobel în 2007
Al Gore este laureat al Premiului Nobel în 2007

Fostul vicepreşedinte american Al Gore a avertizat luni, la conferinţa internaţională pe tema schimbărilor climatice de la Copenhaga, că noile date obţinute sugerează că suprafaţa calotei glaciare ar putea să dispară pe perioada de vară, în decurs de cinci până la şapte ani începând din acest moment, transmite Associated Press.

Fostul vicepreşedinte, laureat al Premiului Nobel pentru pace în 2007, s-a alăturat miniştrilor Norvegiei şi Danemarcei, pentru a prezenta două noi rapoarte privitoare la topirea calotei glaciare, prin diapozitive PowerPoint.

Avertismentul său survine în condiţiile în care studiile arată că întinderea de gheaţă din Oceanul Arctic a scăzut dramatic, spre niveluri record, în verile din ultimii ani. Oamenii de ştiinţă dau vina pe încălzirea globală, care a ridicat temperaturile de două ori mai rapid în nordul îndepărtat, faţă de oricare altă regiune a lumii.

Gore a subliniat, luni, faptul că oamenii de ştiinţă care studiază zona polară i-au comunicat că ultimele date 'arată că 75 la sută din întreaga calotă glaciară se va topi pe timpul verii, în cursul următorilor 5-7 ani'.

Fostul vicepreşedinte al SUA a câştigat Premiul Nobel pentru Pace alături de Grupul interguvernamental pentru schimbarea climatică, drept recompensă pentru eforturile sale de a împiedica schimbările climatice.A

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite